De geschiedenis van Reiki
Ongeveer 100 jaar geleden vond de christelijke monnik Mikao Usui Sensei (Sensei betekent: leraar) een manier om de energie van Reiki, die al meer dan 2000 jaar bekend was, te gebruiken op een praktische manier. Na een jarenlange intensieve speurtocht naar het geheim van het genezen door handoplegging, werd hem in een visioen de werking van de symbolen duidelijk. In dit visioen heeft hij ervaren dat dit, wat wij nu noemen, de universele levensenergie was. Hij merkte daarna dat uit zijn handen een genezende energie kwam. Deze genezende energie werd later als Reiki verder gebruikt.
Mikao Usui Sensei had dus het vermogen verworven om mensen te genezen en ook om hen te leren zichzelf en/of anderen te behandelen met die liefdevolle, koesterende energie.
De symbolen zijn doorgegeven in een ononderbroken traditie van Reiki-Masters en vormen de sleutels tot het genezen door middel van de Universele Levensenergie.
Inmiddels is bekend dat Usui Sensei tijdens zijn leven vele leerlingen heeft geÔnitieerd (ingewijd) in Reiki. Tot op de dag van vandaag bestaat er in Japan een vereniging die door Usui zelf is opgericht: "Usui Reiki Ryoho Gakkai".

Wat is Reiki?
Reiki is de verbinding tussen de kosmische energie om ons heen (Rei) en de persoonlijke energie in ons lichaam (Ki).
Reiki brengt deze energie in balans en bevordert zo de gezondheid. Reiki houdt geen geloof of religie in en staat dus open voor iedereen. Het ontspant en geeft rust.
De energie wordt doorgegeven via de handen. Tijdens de behandeling krijg je nieuwe energie.
Je hoeft niet ziek te zijn om van Reiki te kunnen genieten want nieuwe energie is altijd fijn. Reiki versterkt het immuunsysteem en helpt je om lichaam en geest te ontgiften en in balans te brengen.
Het ondersteunt je bij het loslaten van emotionele blokkades, van "oud zeer", onverwerkte ballast.
Kortom: Reiki zorgt ervoor dat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen zodat de balans herstelt.

Het effect van een Reiki behandeling.
Reiki bevordert de energiebalans en versterkt de levenskracht. Het helpt bij het loslaten van emoties en de verruiming van het bewustzijn. Het werkt goed bij allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Reiki ondersteunt degene die behandeld word bij datgene wat op dat moment (voor hem of haar) het belangrijkste is. Een Reiki-behandeling geeft in eerste instantie een diepe ontspanning. Een gevolg daarvan kan zijn dat de cliŽnt in slaap valt maar ontspanning kan zich ook uiten op andere manieren, (b.v. vibraties, lachen, huilen). Een Reiki-behandeling zorgt ervoor dat blokkades losgelaten kunnen worden. Deze worden vaak veroorzaakt door vervelende gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens of na de behandelingen kunnen oude emoties zoals pijn of verdriet loskomen. Dit hoort erbij en moet niet onderdrukt worden.
Reiki geeft nooit meer problemen dan iemand aan kan. Reiki kan helpen bij het losmaken en oplossen van blokkades. Een ander effect van Reiki is het ontgiften van het lichaam. Stoffen zoals drugs, nicotine, alcohol of ongezonde voeding worden afgevoerd via de stofwisseling. Zo is extra aandrang om te urineren en/of te ontlasten of meer transpireren zeer normaal. Daarom is het in deze periode zeer belangrijk om veel water te drinken om zo het ontgiftingsproces te ondersteunen. Reiki voorziet u van Universele Levensenergie. Kwalen en klachten genezen sneller en pijnen zullen verlicht worden. Lichamelijke processen (zoals stofwisseling en bloedsomloop) worden beter in evenwicht gebracht. Het immuunsysteem zal beter werken. In het algemeen zal Reiki de algehele conditie zowel geestelijk als ook lichamelijk positief verbeteren.

Enkele voorbeelden van situaties waarbij Reiki goed kan helpen zijn: een bijdrage leveren als u met chemokuren of bestralingen gaat beginnen of als u een operatie moet ondergaan. De bijwerkingen worden minder en u knapt wat sneller op. Deze behandeling helpt ook bij het psychisch verwerken van het feit dat je kanker hebt, het feit dat je lichaam je 'in de steek gelaten' heeft. Verder helpen mijn behandelingen goed bij spanningsgerelateerde klachten zoals: nek/schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, darmklachten, etc. Goede resultaten zijn er ook bij: hyperventilatie, overgangsklachten, klachten van spieren en gewrichten, slaapproblemen, burnout, overspannen zijn, depressies, onzekerheid, weinig zelfvertrouwen, algehele vermoeidheid, enz.

Kinderen met allerlei klachten, bijvoorbeeld faalangst, buikpijn, stress, etc., reageren doorgaans heel goed op de behandeling die in een ontspannen sfeer wordt gegeven.

Reiki gaat zeer goed samen met reguliere- en alternatieve behandelwijzen en is daardoor nooit strijdig hiermee!
Reiki vervangt NOOIT een arts of specialist, het kan er altijd BIJ gebruikt worden.
Informeer uw arts dat u Reiki behandelingen krijgt.