Reiki 1

Dit is een traditionele Reiki cursus, volgens de "Usui-methode of Natural Healing".
Het omvat vier dagdelen met elk een stuk theorie, oefeningen om beter om te gaan met energie in je dagelijks leven, een inwijding en veel oefenen in het geven en ontvangen van Reiki. Je leert zowel jezelf als anderen behandelen. Je kunt de cursus individueel volgen. Met een vriend(in) is ook mogelijk.

Cursusinformatie:
2 dagen: Zaterdag van 10.00 u tot 17.00 u en Zondag van 11.00 u tot 16.00 u + terugkom avond (-en); incl. cursusboek en certificaat.


Inhoud
Wat je op deze cursus leert zijn de basisprincipes en de handposities voor zelfhealing, je leert ook een ander te behandelen. Je leert Reiki te geven aan iemand in een liggende positie maar ook de stoelbehandeling. Reiki-1 is Reiki geven door middel van aanraking. Op deze cursus leer je de basis handposities van Reiki. Wanneer je hier voldoende in geoefend hebt, zal je steeds meer gevoel krijgen voor waar en hoelang je jouw handen ergens neer kunt leggen. Je intuïtie zal belangrijker gaan worden dan het aanhouden van vaste posities gedurende een vastgestelde tijd.

Wanneer je voldoende oefening hebt met de (zelf)behandeling, zal je steeds vrijer kunnen bewegen, zonder na te hoeven denken over de handposities.
Hoewel je uitgaat van de geleerde basisposities, zal je toch een eigen stijl ontwikkelen. De één improviseert makkelijker dan de ander. Maar ook als je de rest van je leven alleen de geleerde basisposities gebruikt, is het prima.

Op zich is Reiki-1 een afgeronde cursus. Je krijgt alles wat je nodig hebt om jezelf of een ander een volledige Reiki-behandeling te geven.
Zorg wel dat je voldoende oefening krijgt.

Na Reiki-1 is de cursus Reiki-2 een logisch vervolg


Tijdens de cursus krijg je 2x een lunch en er is voldoende drinken aanwezig.